torsdag 17 oktober 2013

Matchrapport AIK-Leksand

Gårdagens SHL Match mellan AIK-Leksand var väl ingen sprudlande tillställning om man skall vara ärlig.
AIK logo  LIF logo

De  7216 åskådarna fick se en ganska sömnig och chans fattig första period som ändå dominerades av AIK utan att dom stora chanserna ville infinna sig.

I andra perioden så började det bli lite bättre spel och AIK:s ledningsmål skulle komma då man minst anade det. Michael Lindqvist åkte tveksamt ut för en en interference efter tre minuter.
Då passade  Joslin på att kontra in 1-0 efter fint förarbete av Blomdahl och Jannis.

AIK fortsatte att trycka på utan att få utdelning och började mot slutet av perioden att se lite slitna ut och hitintills hade Leksand inte skapat något av värde framåt.

I tredje perioden kom Leksand ut med mer energi och började skapa farligheter framför Larsson i AIK kassen dock såg AIK fortfarande slitna ut så 2-0 målet kom lite oväntat när Josefsson vände spelet blixtsnabbt och hittade Melin som spelade pucken vidare till Jannis som lurade sin back och spelade tillbaka till Melin som enkelt kunde förpassa pucken i öppen mål.

Avgjort trodde nog dom flesta men icke bara knappa minuten senare kom kvitteringen och med minuten kvar så kunde inte försvaret stå emot längre när Leksand plockat målvakten således 2-2 efter 3 perioder

Förlängningen blev mållös fast AIK spelade 4 mot 3 i 2 min då leksand hade i gubbe i busbåset.

Enda målskytt i straffläggningen blev Pirnes som spelade hem 2 pinnar till Gnaget