Gårdagen var riktigt tung efter Lördagens äventyr eftersom jag jobbade hela dagen igår

Efter att jag blivit hämtad av Markus och vi åkt hem till honom en liten stund var det dags att dra sig mot Solna för att grilla lite hemma Stigge med vänner

Dick Turpin fick sig ett besök innan matchen med tillhörande dryckes intag

Väl inne på matchen så hade hyllningarna för vår kapten redan börjat

”Tjerna” inledde matchen på bänken, och på innermittfältet återfanns från start Celso Borges och Robin Quaison, flankerade av Mutumba och Nabil Bahoui. Ett på pappret offensivt präglat mittfält

Elfsborg började piggast och skapade lite halvchanser innan AIK började att äta sig in i matchen efter 9-10 min och det skulle inte dröja länge innan det ringde i Elfsborgs mål i den 18:e minuten

Goitom ordnade fram en hörna från vänster som M9 slog och pricksköt nästan Celso som från nära håll nickade in 1-0 framför Norra

Sedan hade AIK ett par vassa chanser i första med Milošević nick(räddning på mållinjen) och Nabils skott tätt utanför som bästa chanser

Tio minuter in i andra så fick Henok och Kennedy ett gyllene läge till 2-0 på en blixtsnabb spelvändning, men Kennedys mottagning på passningen från Goitom var lite för svag och Elfsborgs målvakt lyckades parera med fötterna.

Gästerna kvitterade i den 71:a minuten efter att Mohamed Bangura hittat inbytte Simon Hedlund med en instickare och Hedlund behärskat placerat in bollen i den bortre, högra gaveln.

Glädjen blev dock kortvarig, för blott tre minuter därpå fick Nabil med sig en frispark ute vid sidlinjen. Återigen stod M9 för en magnifik frispark när han hittade Lorentzsons panna som skarvade in 2-1 och försatte de allra flesta av de 21 882 åskådarna i extas.

Ljudnivån eskalerade dock till ännu högre höjder tre minuter därpå, när Robin Quaison byttes ut efter ett utmärkt utfört dagsverke till förmån för Daniel Tjernström

Här var tårna inte långt borta

I minut 85 fick epoken Daniel Tjernström sånär ett helt osannolikt magiskt slut när Tjerna serverades ett skottläge av Martin Mutumba tätt utanför straffområdet, men tyvärr sköt 39-åringen bollen metern utanför mål, vilken saga att få avsluta karriären med att avgöra sin 395:e tävlingsmatch i AIK-tröjan!
Inga mer mål i matchen så slutresultatet skrevs till 2-1