söndag 11 augusti 2013

Historiska händelser nu och då 11 Augusti

2000 – En Super Puma havererar då den slagit i bladen i en bergvägg i samband med en räddningsflygning vid Kebnekaise. Samtliga tre ombordvarande omkommer.
Eurocopter AS332 Super Puma (ursprungligen byggd av Aérospatiale) är en tung helikopter som används både civilt och militärt. Det är en förstorad modell av Aérospatiale Puma med ny motor. Helikoptern gjorde sin första flygning den 13 september 1978.

Helikoptern har visat sig mycket framgångsrik och används av 37 länders arméer och av omkring 1 000 civila operatörer. Super Puman har visat sig speciellt väl användbar för Nordsjöns oljeindustri, där den används för att föra ut personal och utrustning till och från oljeplattformarna. I sin civila version kan den ta omkring 18 passagerare förutom besättningen som uppgår till två.


Vi firar födelsedag:
1925Rune Andréasson, svensk serietecknare är mest känd för att ha skapat serien Bamse – världens starkaste björn.1940 – Rolf Skoglund, svensk skådespelare Gösta i Vi hade i alla fall tur med vädret.1948Kenneth Gustafsson, svensk sångare och missbrukare som blev känd genom Dom kallar oss mods.1953Hollywood Hogan, även känd som Hulk Hogan, amerikansk wrestlare och skådespelare.1969Johanna Westman, svensk tv-programledare och barnboksförfattare.
Vi lämnade er:
2008Agneta Bolme Börjefors, svensk tv-programledare och producent.2011Jani Lane, 47, amerikansk sångare och låtskrivare i hårdrocks/metalgruppen Warrant.
Allt för nu

Vi är överallt

1 kommentar:

Anonym sa...

kunde ej se sista bilden :(