måndag 8 juli 2013

Matchrapport AIK-Häcken

Solen sken när jag och Markus begav oss mot Dick Turpin i Solna för att intaga vätska innan matchen på Friends Arena, Där träffade vi lite välbekanta ansikten att prata och bolla åsikter om tidigare och om dagens match

Väl framme vid arenan så mötes vi och 11751 andra åskådare av ett soldränkt och sjungande arena

AIK inledde matchen riktigt pigg och efter 2 min slog M9 en hörna som Nisse fick huvudet på men Häckens målvakt fick ut en hand och kunde tippa bollen i ribbans underkant

AIK fortsatte att sätta press vilket mynnade ut i ett par halvchanser under dom första 10 min efter det så började Häcken att äta sig in i matchen på allvar och båda lagen fick ett par halvchanser, Bästa fick Lorentzson som skarvade en frispark av M9 så att målvakt lyckades avvärja

Andra halvlek vart inte sig den första lik till att börja med då Häcken kom ut som ett nytt lag och hittade rätt i anfallsspelet och skapade ett par farligheter och hade ett avslut i mål i den 51:a minuten, som dock vinkades av för en mycket tveksam offside

Den första kvarten av andra halvlek var AIK riktigt dåliga och man undrade lite om dom glömt skorna i omklädningsrummet, fast efter det så jobbade AIK tillbaka sig in i matchen

Så i den 70:e min kom 1-0 efter att M9 slog en perfekt frispark som hittade Milošević vid den bortre stolpen, han nickade in bollen i målområdet där en omarkerad Henok placerad in 1-0
Bildbyrån

Häcken skapade därefter ett par halvchanser efter att AIK börjat bevaka dom 3 poängen och efter ett misslyckat uppspel av Häckens mittback så snappade Henok upp bollen drev in den till höger i straffområdet vände upp och serverade RÅP som med huvudet fastställde slutresultatet i den 92:e matchminuten

LaguppställningarAIK (4-4-2): 13 Kyriakos Stamatopoulos - 16 Martin Lorentzson, 6 Alexander Milošević, 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson (K) - 9 Martin Kayongo-Mutumba (73), 7 Helgi Daníelsson, 20 Ibrahim Moro, 14 Lalawélé Atakora - 21 Kennedy Igboananike (83), 36 Henok Goitom.
Avbytare: 11 Nabil Bahoui (73), 5 Robert Åhman Persson (83), 2 Niklas Backman, 15 Robin Quaison, 22 Kwame Amponsah Karikari, 25 Sam Lundholm, 35 Christian Frealdsson (mv).

Efter matchen belönade vi oss med ett par drycker på Turpin innan vi styrde kosan hemåt