fredag 19 juli 2013

Historiska händelser nu och då 19 Juli

1977Elvis Presleys sista studioalbum, Moody Blue släpps i USA.Moody Blue är Elvis Presleys sista studioalbum, utgivet 1977. Det innehöll tio låtar, varav fyra liveinspelningar.
Studioinspelningarna är gjorda på Graceland i en temporärt uppställd portabel studio, eftersom Elvis inte var speciellt villig till att komma till en vanlig studio och spela in på bestämda tider. Musikerna fick vänta på att Elvis anlände till den portabla studion, belägen bakom Graceland, för att påbörja inspelningen. Denna inspelningssession ägde rum 1976. Skivan From Elvis Presley Boulevard, Memphis Tennessee innehåller låtar från samma session.

1980Sommar-OS i Moskva invigs.
Olympiska sommarspelen 1980 var de tjugoandra moderna olympiska spelen och hölls i Moskva i Sovjetunionen mellan den 19 juli och 3 augusti. Tävlingarna sågs på plats av ca 5,3 miljoner åskådare.
USA initierade en bojkott av spelen. Den officiella orsaken till bojkotten var Sovjetunionens invasion i Afghanistan i december 1979. Bojkotten medförde att spelen blev de minsta i antal deltagare och deltagande nationer sedan 1956. Totalt 65 nationer bojkottade spelen, men de flesta var små idrottsnationer i Asien, Afrika och Sydamerika. Av de större idrottsnationerna bojkottade USA, Kanada och Japan. Västtyskland och Norge var de enda europeiska länderna som valde att bojkotta.


Vi firar födelsedag:
1814Samuel Colt, amerikansk uppfinnare och vapentillverkare. patenterade 1835 den första användbara revolvern1927Jan Myrdal, svensk författare.

Jan myrdal.jpg

1946Ilie Năstase, rumänsk tennisspelare.


1947Brian May, brittisk musiker, gitarrist i Queen.1947Göran Stangertz, svensk skådespelare.
Vi lämnade er:
1961Hjalmar Gullberg, svensk författare, ledamot av Svenska Akademien.

Hjalmar Gullberg vid sitt skrivbord i början av 1940-talet.

1969Mary Jo Kopechne, sekreterare åt Edward Kennedy. var en amerikansk lärare och sekreterare åt senator Edward Kennedy.Allt för nu

Vi är överallt

1 kommentar:

Madelein - Mother of six sa...

Tack tack, jag gillar att fota och ibland har man tur med fina motiv :-)
Hoppas du får en fin fredag! Hälsa frugan :;-)