Matchrapport AIK-Gefle

Himlen bjöd inte på sitt bästa utseende när vi for mot Solna och Dick Turpin för en obligatorisk inför öl.

När vi kom fram så var det ganska glest på folk och inte många man kände igen men vissa ansikten var välbekanta och ett uppsnack hann vi med innan vi lämnade för gång mot Friends Arena.

AIK besegrade Gefle IF FF med 3-0 inför 12 587 åskådare

Redan från start dominerade AIK spelmässigt och Gefle backade som väntat hem men AIK spelade sig ganska lätt igenom försvaret men lyckades inte skapa något riktigt bra läge i inledningen men Gefle stack också upp i ett fåtal anfall Alexander Faltsetas fick ett skottläge i bra läge men det styrdes ut till en resultatlös hörna.

Därefter var det bara AIK för hela slanten och i 37:e minut kom AIK:s ledningsmål
Robin Quaison, som spelade jämte Henok. Quaison stod för en soloraid igenom Gefles backlinje och slog bollen in mot straffområdet där Goitom kom ångand men en Geflespelare nådde bollen först men slog den på egen spelare och in i mål

AIK klev in till den andra halvleken och lät inte Gefle ens låna bollen fast målchanserna dröjde.

Knappt tjugo minuter var spelat när Celso fick bollen på offensiv planhalva, spelade till Henok som passade tillbaka till Borges, som klippte till från straffområdesgränsen och stenhårt satte 2-0 i det högra krysset framför Norra Stå.

Sex minuter efter målet avgjordes matchen.

På en vänsterhörna valde M9 att släppa den kort till Lorentzson som lyfte bollen mot den bortre delen av straffområdet där Celso nickade bollen och där stod Nisse välplacerad och tryckte in 3-0 bakom en chanslös mållis.

Därefter var matchen AIK:s och vi fick se en del av AIK:s framtid då Sam Lundholm, Christian Kouakou och Anton Salétros (födda 1994, -95 respektive -96), byttes in och stod för goda insatser under de minuter de spelade med skottet från Sam som höll på smita in som höjdpunkt