måndag 20 maj 2013

Matchrapport Öster-AIK

Match Arena denna dag var Läckerbiten där jag och Markus bänkade oss med tillhörande dryck

Jag och Markus vid en tidigare match

AIK tog med sig alla 3 poängen hem till Solna när man på Söndagen besegrade Öster IF med 3-2 inför 4 792 på Myresjöhus Arena

Öster inledde matchen bäst och fick matchens första chans i 3:de minuten då deras mittfältare sköt och Stamatopoulos stod för en bra räddning

Men i den 8:e minuten tog AIK ledningen på en frispark när Nabil klippte till på Celso Borges petning via stolpen 1-0 till AIK

Men ledningen skulle inte bli långvarig. Mindre än två minuter så kvitterade Kenny Pavey i öppen bur efter att Stamatopoulos missbedömt ett inlägg... Kenny firade inte målet och det såg nästan ut som att han bad fansen om ursäkt

Öster fortsatte att trycka på och var det bättre laget men skapade inte någon het målchans så i den 33:e minuten stack AIK upp i ett anfall bollen hamnade hos Lorren som spelade ut till Nabil som drog sig ner till kortlinjen för att sedan spela tillbaka bollen till Lorren som skott/passade bollen i en båge över målvakten så att den damp ner i bur gaveln

2-1 till AIK speglade inte direkt matchbilden

I andra halvlek så kom AIK ut med lite mer energi och jämnade ut spelet lite grann men det var ändå Öster som förde matchen

Men AIK började sen äta sig in i matchen och i minut 57 utökades ledningen Pertan vann boll på mitten bollen gick till Kennedy som petade den vidare till M9 som hittade Henok som var fri i boxen han drog sig ner mot kortlinjen tittade upp väntade in och slog en perfekt pass till Kennedy sombara behövde raka in bollen till 1-3 intill den närmaste stolpen

Den här gången dröjde det 5 minuter innan kvitteringen kom Pavey slog ett perfekt inlägg som slogs i mål av Pablo P-A

Så i den 76:e minuten tilldömdes Öster en straff när samme Pablo P-A filmat efter en beröring av Majstorovic Straffen blev svagt slagen och Stamatopoulos  greppade bollen.

Båda lagen tröttnade på slutet men chanserna skulle komma ändå först när Pavey störtade fram på ett inspel men bollen gick i ribbans underkant och ut och i slutet på inlägg då bollen nickskarvades mot bortre stolpen Stamatopoulos reagerade blixtsnabbt och  tippade bollen utanför

Så 3-2 blev slutresultatet

Bäst på banan var Kenny Pavey och det var roligt att se alla smällar han gav och tog med sitt klassiska leende på läpparna