Idag så skall vi till Friends Arena och kolla ut platser för nästa års Allsvenska
Bilder på det kommer
Ikväll är jag bjuden på Gåsmiddag hos en kompis
Det kommer att bli gott och trevligt(brukar bli bra viner oxå)
Bilder på det kommer senare
HISTORIA
Mårtensafton är en högtid som firas den 10 november, ofta med gåsmiddag. Själva högtidsdagen var ursprungligen Mårtensmässan, 11 november. Högtiden firades förr i hela Sverige, men är i dag främst förknippad med Skåne. Högtiden firas på liknande sätt i Danmark (Mortens aften) och på kontinenten, främst i Tyskland. Mårten har fått sitt namn efter helgonet Martin av Tours.
MENY
På en klassisk gåsamiddag severas svartsoppa som förrätt, därefter gåsen, och till sist skånsk äppelkaka som efterrätt. Denna meny skapades av krögaren på Piperska muren i Stockholm under 1850-talet. Kombinationen blev populär och övriga krögare var inte sena med att ta efter. Innan den klassiska mårtensmenyn kom till Skåne åt man lutfisk till förrätt följt av själva gåsen och avslutningsvis risgrynsgröt till efterrätt.
Allt för nu
Vi är överallt
6 kommentarer:
Pipen som fixat gåsmiddag... visste jag inte=))
Sv: Kul att höra lite om mina läsare , tack! :)
Det här lät spännande att få veta vintips till gås :)
Sport blogg ! kommer aldrig tillbaka hit igen Tack för mig
Hallojs. Svartsoppa har jag aldrig smakat. Inte så vanligt här uppe i norr. Gås däremot har jag ätit. Ha det toppen.
Kram
http://fantasydining.com/spokvandring/#comments
Här är en länk till en tjej som skriver om spökvandring i Göteborg!
Skicka en kommentar